Business

Geven infraroodpanelen schadelijke straling af?

Geven infraroodpanelen

Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling en komt net als zichtbaar licht, radiogolven en microgolven voor in het spectrum. Sommige soorten straling zijn schadelijk, andere zijn onschadelijk of zelfs nuttig. Infrarood is een goed voorbeeld van dit laatste. Dit is een soort energie die door de zon wordt uitgestraald en wordt geabsorbeerd door koude oppervlakken, inclusief de lichamen van mensen en dieren. Infraroodverwarming wordt ook door het menselijk lichaam gebruikt om op te warmen en is te vergelijken met de warmte die u voelt als u in een ligstoel zit.

Het is vermeldenswaard dat IR-panelen geen effectief verwarmingssysteem voor badkamers zijn, omdat de warmte die ze afgeven veel te intens is om veilig te zijn bij gebruik in deze omgeving. Het is het beste om advies in te winnen bij een gekwalificeerde elektricien volgens Deel P voordat u infraroodpanelen in de badkamer laat installeren. De installateur kan u adviseren over de juiste plaatsing en zorgt ervoor dat de units op veilige afstand van zowel het bad of de douche als eventuele wastafels worden geplaatst.

infrarood paneel

Alle dingen, van planten tot de zon, zenden op de een of andere manier straling uit. Het is een natuurlijk proces en kan in allerlei verschillende vormen voorkomen. Infrarood is een vorm van stralingswarmte en kan worden aangetroffen in straling die van de zon komt, maar ook in verwarmingstoestellen zoals IR-panelen. Het is belangrijk om te onthouden dat infraroodstralen niet door muren heen gaan en alleen kunnen worden gericht waar er een duidelijke zichtlijn is.

Geven infraroodpanelen schadelijke straling af?

Dit betekent dat panelen hoog op de muur of het plafond moeten worden geplaatst om te voorkomen dat ze door meubels worden bedekt. Op dezelfde manier is het het beste om te voorkomen dat u ze op ramen richt, omdat dit warmteverlies via het glas kan veroorzaken en koude lucht de kamer in kan laten ontsnappen.

Wat de installatie betreft, worden de meeste doe-het-zelfvriendelijke IR-panelen geleverd met frames die met een schroevendraaier aan de muur kunnen worden gemonteerd. Dit is een eenvoudige taak die in ongeveer 30 minuten kan worden voltooid. Als alternatief kunt u ervoor kiezen om uw infraroodpanelen door een professionele elektricien in de gesmolten uitloper te laten bekabelen. Dit is een duurdere optie, maar het kan de investering waard zijn om de veiligheid en levensduur van uw IR-panelen te garanderen.

Als vuistregel geldt dat u zich binnen drie meter van een IR-paneel moet bevinden om de volledige hitte ervan te ervaren. Het is ook de moeite waard om ze niet te dicht bij meubels of gordijnen te plaatsen, omdat ze een deel van de warmte kunnen absorberen en deze niet naar buiten de kamer uitstralen. Het is ook een goed idee om ze op veilige afstand te houden van voorwerpen zoals radiatoren, die gevaarlijke magnetische velden kunnen uitstralen. Het is belangrijk om de basisregels voor gezondheid en veiligheid te volgen bij het gebruik van elektrische apparaten, dus laat ze nooit onbeheerd achter.